Kultursidan

Mellan lönejobb, inkomstbringande verksamhet arbetar jag med olika kultur- och bildningsprojekt samt egen litterär produktion. Åren på Nordens Författarskola Biskops Arnö gav näring åt en vidare experimentlusta.

Abisko kulturpark, i samarbete med konstnären Charlotta Rosengren, ligger ännu i sin linda. För min del är avståndet till Abisko numera långt, även om kulturpArken är en hjärtfråga; efter att ha flyttat tillbaka till Stockholm från Luleå är det inte längre ”bara” 45 mils enkel resväg till Abisko…

Härjedalen, med sitt fantastiska Sonfjäll, är ett annat område jag gärna och ofta återkommer till. I Vemdalen finns släktstugan som fungerar som basläger under familjens strapatser och äventyr. Med rätt små barn är det skönt att ha möjligheten att komma in i stugvärmen och torka upp de blöta plaggen, fylla på matförråden och sitta där vid bordet och följa kartans formationer. Dit ska vi! Många idéer ska förverkligas, förevigas: förhoppningsvis blir det snart fler artiklar som följer på Sonfjället – en vandringssaga.

0023.5

Och nu när jag precis fått det glada beskedet om bidrag från Helge Ax:son Johnsons stiftelse kommer det bli möjligt att genomföra sommarens kanot- och tillika artikelprojekt på sjön Rogen.